Mobiler og tilbehør

Velg merke

Apple

3

Samsung

3

Xiaomi

3

Finn en bra smarttelefon til en bra pris

Vi kjenner de alle. Faktisk er det vanskelig å gå glipp av de. Telefonselskapenes store flaggskip blir lansert med brask og bram hvert år. Men disse telefonene koster som regel mer enn det man kanskje har lyst til å bruke på en telefon. Heldigvis finnes det også telefoner til en langt mer overkommelig pris, men som allikevel er stappet fulle av innhold og kvaliteter. Hos Telebit kaller vi de ”mid-range” telefoner.

Finn en bra smarttelefon til en bra pris med en telefon i mellomklassen

Hva er egentlig en “mid-range”-telefon?

Helt nøyaktig så er en “mid-range”-telefon en telefon som koster fra et par tusen kroner og oppover. Det betyr at telefonene kan være helt nye modeller, eller eldre flaggskipsmodeller.

De fleste produsentene av smarttelefoner lanserer ofte deres flaggskip eller toppmodeller sammen med en billigere og mindre modell. Men verken prisen eller størrelsen trenger å bety at det er en dårligere telefon. Det betyr som regel bare at den kan noe annet.

Opplev fordelene ved en mid-range telefon

Men hva er egentlig fordelene?

Utover den lave prisen så er det mange fordeler ved en ”mid-range”-telefon. Den kan for eksempel en litt mindre skjerm, noe som gjør den enklere å håndtere. Dette gir økt komfort, og da særlig for barn og unge, eller for deg som syns at telefonene generelt har blitt alt for store.

En annen fordel er at du også har bedre muligheter når det gjelder økt lagringsplass til bilder, apper og spill, da ”mid-range”-telefoner ofte har støtte for ekstra lagringsplass i form av microSD eller miniSD. Om dette ikke er tilfelle kan man alltid kjøpe en Cloud-tjeneste.

En mid range telefon er perfekt til barn og unge

Vil det være et godt valg til barna?

Helt klart. Barn og unge ønsker seg gjerne de dyreste og nyeste telefonene, men spørsmålet er om behovet for en dyr og fancy telefon virkelig er tilstede og om de kan passe godt nok på de. Barn er heller ikke alltid like flinke til å ta vare på ting og det ville vært ekstra irriterende om barnet hadde mistet en telefon man har betalt mye for.

Behovet har også mye å si og særlig hvilke behov barn har når det gjelder smarttelefonen. Som regel handler det mer om for eksempel nok lagringsplass til Snapchat og Pokémon Go enn hva telefonen faktisk koster.

Ikke la deg skremme av beskrivelsen mid-range” title=

Noe annet man bør vite?

Er du opptatt av å ta gode bilder med mobiltelefonen er det ingen grunn til å la seg skremme bort av en ”mid-range”-telefon. Noen av telefonene har kanskje mindre megapiksler enn toppmodellene, men mange ”mid-range”-telefoner har faktisk veldig gode kameraer. Noen har til og med bedre kameraer.

En siste ting som kan være lurt å tenke på er at det kan være smart å tenke på at siden man har betalt mindre for telefonen svir det ikke like mye å bytte den ut. Dermed kan man oppdatere og få ny telefon oftere, uten å få dårlig samvittighet.

Bilde av en gruppe mennesker som holder smarttelefoner